Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Βλεφαριτιδα; Μη ξεχνατε το demodex

Όταν ένας ασθενής έρχεται στο ιατρείο μας με συμπτώματα βλεφαρίτιδας, είναι πολύ πιθανό να έχει προσβληθεί απο το παράσιτο demodex. 
Η πιθανότητα αυτή αυξάνεται με την ηλικία του ασθενούς.
Βλεφαρίτιδα. Διακρίνονται γύρω από τις ρίζες των βλεφαρίδων στο άνω και το κάτω βλέφαρο οι χαρακτηριστικές εναποθέσεις. Μετά από την εξέταση που πραγματοποιήσαμε διαπιστώθηκε η προσβολή από το παρασιτικό άκαρι Demodex Folliculorum
Νεότερες μελέτες έχουν δείξει ότι το   85 % των ανθρώπων που είναι σε ηλικία άνω των 60 ετών, πάσχουν απο Δεμοδίκωση στα μάτια (τη νόσο που προκαλείται από το demodex).
 Το demodex όμως δε προσβάλλει μόνο αυτές τις ηλικίες. 
Πολλά νεαρά άτομα που εμφανίζουν επεφυκίτιδα, χαλάζια, "κριθαράκι" και βλεφαρίτιδα, τελικά αποκαλύπτεται ότι πάσχουν και αυτά από το   παράσιτο demodex.
Ένας καλός τρόπος για να αποφύγουμε τη προσβολή από το παράσιτο αυτό, είναι η καλή ατομική υγιεινή.
 Αυτό περιλαμβάνει το καλό πλύσιμο των χεριών και του προσώπου, τη χρήση ατομικών ειδών υγιεινής και περιποίησης προσώπου (ατομικές πετσέτες, αποκλειστικής χρήσης καλλυντικά οφθαλμών, μαξιλάρια, βούρτσες μαλλιών, κλινοσκεπασμάτων κ.α.).
Πολλές φορές ο εξειδικευμένος οφθαλμίατρος μπορεί να ανιχνεύσει το παράσιτο demodex στις βλεφαρίδες του εξεταζόμενου χωρίς να υπάρχουν ενοχλήσεις.
Και σε αυτή τη περίπτωση ο ασθενής πρέπει να ακολουθήσει τη θεραπεία που θα του υποδείξει ο γιατρός, γιατί διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος ανεξέλεγκτης επέκτασης της νόσου με βλαβερά για την υγεία των οφθαλμών αποτελέσματα.
Περισσότερα : 
www.biolaser.gr και στα τηλέφωνα 210 2011933, 6946738344