Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

DEMODEX : ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ, ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Στο Πρότυπο Κέντρο Θεραπείας Demodex ο κάθε ασθενής προσεγγίζεται εξατομικευμένα σύμφωνα με τα διεθνή επιστημονικά πρωτόκολλα θεραπείας.

Όταν διαγνωστούμε ότι έχουμε προσβληθεί από το παράσιτο demodex, ο ειδικός Οφθαλμίατρος μας συστήνει την ανάλογη θεραπεία που ανταποκρίνεται κάθε φορά σε ιδιαίτερες παραμέτρους
Ο γιατρός συνεκτιμά σε κάθε ασθενή, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω:
  • Το φύλο και την ηλικία
  • Την έκταση και τη περιοχή που έχουμε προσβληθεί
  • Την αιτία ή τις αιτίες που έκαναν το παράσιτο παθογόνο για τον οργανισμό μας (πχ. ανοσοποιητικό)
  • Τον τρόπο ζωής και τις δραστηριότητές μας
  • Τον τύπο της επιδερμίδας μας και τη κατάσταση του οφθαλμού
Η θεραπεία του παρασίτου demodex είναι πλήρως προσαρμοσμένη με το ιδιαίτερο προφίλ του κάθε ασθενή, ώστε να εξασφαλιστεί η μακροχρόνια και μόνιμη εξάλειψη του παρασίτου στο μέγιστο βαθμό.
Τα θεραπευτικά προϊόντα που έρχονται σε επαφή με την επιδερμίδα και τον οφθαλμό είναι φυτικά και βιολογικής προέλευσης. 
Ο ασθενής απαλλάσσεται , κατά το δυνατό, από οποιεσδήποτε διαδικασίες που περιλαμβάνουν αντιβιώσεις, κορτιζόνη κ.α. φάρμακα. 
Ως εκ τούτου, οι θεραπείες ενδείκνυνται ακόμη και για τις πιο μικρές ηλικίες και για τις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες που δεν έχουν ανοχή σε συμβατικά σκευάσματα.

Μετά τον καθαρισμό του προσώπου και των οφθαλμών χορηγούνται στις πάσχουσες περιοχές αιθέρια έλαια, αλόη και άλλα φυτικά υλικά κατά τις αναλογίες που έχει συστήσει ο γιατρός. 

Αυτή η διαδικασία αλληλεπιδρά επιτυχώς με τη μικροσκοπική αφαίρεση του παθογόνου παρασίτου από τις πάσχουσες περιοχές με τη βοήθεια   βιομικροσκοπίου.
Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από τις παραμέτρους που αναφέρουμε παραπάνω. 
Ο ασθενής νοιώθει και βλέπει τη διαφορά από τη πρώτη κιόλας συνεδρία.
Ένα ακόμη όπλo μας είναι η Φωτοθεραπεία με την οποία  επιτυγχάνουμε ακόμα καλύτρα αποτελέσματα στην απαλλαγή μας από τα Demodex. (Διαβάστε ΕΔΩ σχετικά)
Το Πρότυπο Κέντρο Θεραπείας Demodex εξοπλίζει τον ασθενή με σαφείς οδηγίες που πρέπει να ακολουθεί πιστά στη προσωπική του ζωή. 

 Οι ασθενείς θα λάβουν πλήρεις  οδηγίες για την καθημερινή τους υγιεινή και με ποιό τρόπο θα αποφύγουν την επαναμόλυνση από τα κλινοσκεπάσματα, τα μαξιλάρια και τα ρούχα τους.
 
Προσοχή: Δεν πρέπει να παραλείψουμε καμία συνεδρία από αυτές που έχει συστήσει ο ειδικός θεράπων ιατρός, όσο καλά και να νοιώθουμε. 
Η θεραπεία απαλλαγής από το παράσιτο εξαρτάται από το βαθμό που έχουμε προσβληθεί από αυτό, αλλά κυρίως από την εξάλειψή του σε όλο το κύκλο της ζωής του, συμπεριλαμβανομένων και των αυγών του.