Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΞΗΡΟΦΘΑΛΜΙΑΣ, ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ


Σύμφωνα με μια διεθνή έρευνα βρέθηκε ότι υπάρχει άμεση συσχέτιση ανάμεσα στο  άγχος και την κατάθλιψη και το Σύνδρομο της Ξηροφθαλμίας.
Η μελέτη αυτή κατέδειξε και την ύπαρξη ξηροφθαλμίας και σε άλλα μέλη της οικογενείας των πασχόντων.
Μια άλλη σημαντική παράμετρος είναι ότι πολλά αγχολυτικά και αντικαταθλιπτικά φάρμακα επιδεινώνουν ακόμα περισσότερο το πρόβλημα της ξηροφθαλμίας, μειώνοντας την ποσότητα των εκκρινομένων δακρύων.
Αυτή η μείωση των δακρύων, που προκαλούν τα αγχολυτικά και τα αντικαταθλιπτικά σαν ανεπιθύμητη ενέργεια, επιδεινώνεται ακόμα περισσότερο από το γεγονός ότι τα παραπάνω φάρμακα προκαλούν και μείωση του ρυθμού που ανοιγοκλείνουμε τα μάτια μας. Αυτό επιτείνει την υπάρχουσα ξηροφθαλμία μιας και το ανοιγοκλείσιμο των βλεφάρων μας βοηθά στην καλύτερη ενυδάτωση και λίπανση των ματιών μας.
Προσπαθείστε λοιπόν να αλλάξετε την καθημερινότητα σας. Βγείτε από το σπίτι, περπατήστε, κάντε εκδρομές στην εξοχή και άλλες ευχάριστες αποδράσεις από τις στρεσογόνες καταστάσεις που μας περιβάλλουν.

Στο Πρότυπο Κέντρο Θεραπείας Demodex, Βλεφαρίτιδας, Ξηροφθαλμίας, Χαλαζίων, Δυσλειτουργίας Μεϊβομιανών Αδένων, που είναι τμήμα του Οφθαλμολογικού Κέντρου BioLaser, μετά την διάγνωση της ύπαρξης της πάθησης, εφαρμόζονται άμεσα αποτελεσματικές και εξατομικευμένες θεραπείες αντιμετώπισης της.

ΑΘΗΝΑ: Καυταντζόγλου 8, Πατήσια - Λειτουργούμε κάθε μέρα και Σάββατο με ραντεβού

210 2011933 | 6946738344

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΞΗΡΟΥ ΟΦΘΑΛΜΟΥ- ΞΗΡΟΦΘΑΛΜΙΑ (DRY EYE SYNDROME) - VIDEO