Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Demodex – Η περιπτωση του νεαρου Φανη

 Ο Φάνης, 23 χρόνων, προσήλθε στο ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ DEMODEX, του Οφθαλμολογικού Κέντρου BioLaser, με εξελκώσεις των άνω βλεφάρων, αίσθημα έντονου κνησμού (φαγούρα) στα μάτια και στα βλέφαρα, επιπεφυκίτιδα και επίμονη βλεφαρίτιδα.


Τους προηγούμενους μήνες είχε επισκεφτεί πολλούς οφθαλμιάτρους και δερματολόγους οι οποίοι του χορηγούσαν φαρμακευτικά σκευάσματα αντιμετώπισης των συμπτωμάτων, χωρίς όμως να εντοπίσουν την αιτία που προκαλούσε αυτή τη κλινική εικόνα στο Φάνη.


Ως συνέπεια, η κατάσταση των ματιών του νεαρού ασθενή αντί να βελτιώνεται, χειροτέρευε. 



Όπως μας περιέγραψε ο ίδιος, πολλές φορές δε μπορούσε ούτε να κοιμηθεί λόγω της έντονης φαγούρας και με το ξύσιμο δημιουργούσε επιπρόσθετες πληγές στα βλέφαρά του. 



Το άνω βλέφαρο του δεξιού οφθαλμού ήταν σαν ανοιχτή πληγή, τέτοια που ο νεαρός ασθενής απέφευγε την επαφή με φίλους και γνωστούς, θέτοντας τον εαυτό του σε αναγκαστική κοινωνική απομόνωση.


Ο ασθενής προσήλθε στο Οφθαλμολογικό Κέντρο Biolaser αφού διάβασε ένα άρθρο μας για το παρασιτικό άκαρι demodex και αναγνώρισε πολλά από τα συμπτώματά που προκαλεί στη δική του περίπτωση.


Όταν προσήλθε στο Οφθαλμολογικό Κέντρο διαγνώστηκε η ύπαρξη του παρασιτικού ακάρεως demodex.


Συστήθηκε η άμεση διακοπή των φαρμάκων (οφθαλμολογικών αλοιφών, κολλυρίων, αντιισταμινικών χαπιών κλπ) που ελάμβανε και ξεκίνησε αγωγή κατά του παρασιτικού ακάρεως καθώς και η θεραπεία των εξελκώσεων που είχαν δημιουργηθεί στα βλέφαρα. 


Μετά από μερικές επισκέψεις η κατάσταση του Φάνη βελτιώθηκε θεαματικά, οι πληγές εξαφανίστηκαν καθώς και τα άλλα συμπτώματα, εξαλείφοντας το παρασιτικό άκαρι Demodex .


 
Αξίζει να αναφέρουμε ότι και η ψυχολογία του ασθενούς ανέβηκε, μιας και αντιμετώπισε πλέον με αποτελεσματικό τρόπο μία πάθηση που τον είχε καταβάλει για πολλούς μήνες.



www.biolaser.gr
Καυτατζόγλου 8 - Πατήσια, τηλ 210 2011933