Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Stress και Demodex

Οι ρυθμοί της καθημερινότητα μας, έχουν φέρει στο προσκήνιο μια σειρά από παθήσεις που παλιότερα δε συναντούσαμε τόσο συχνά. 
Μία από αυτές είναι η δεμοδίκωση (προσβολή από παράσιτο demodex) που προσβάλει κυρίως τα μάτια και το πρόσωπο του ανθρώπου.
Έρευνες απέδειξαν ότι υπάρχει άμεση συσχέτιση μεταξύ του στρες και της ανάπτυξης των παρασίτων demodex στις βλεφαρίδες μας. 
Όταν βιώνουμε καταστάσεις έντονου άγχους, στεναχώριας και ανασφάλειας, τότε δημιουργούνται αλλαγές στο ανοσοποιητικό μας σύστημα. Συγκεκριμμένα αυτό καταστέλεται και έτσι η άμυνά μας εξασθενεί.
Ο οργανισμός μας μπορεί σε καταστάσεις ηρεμίας και καλής διάθεσης να ελέγξει την υπέρμετρη ανάπτυξη του παρασίτου demodex
Αυτό οφείλεται στο ότι, όταν είμαστε ήρεμοι,  παράγουμε διάφορες ουσίες οι οποίες καταπολεμούν τόσο τα παράσιτα όσο και άλλες παθογόνες καταστάσεις. 
Σε συνθήκες στρες συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. 


Ο ασθενής ο οποίος προσέρχεται στο Οφθαλμολογικό μας κέντρο νοιώθει πολλές φορές μεγάλη ανασφάλεια για την υγεία των ματιών του καθώς και την εξωτερική του εμφάνιση λόγω του παρασίτου demodex. 
Αυτό, επιδεινώνει ακόμη περισσότερο τη κατάσταση της υγείας του.
Στο Πρότυπο Κέντρο Θεραπείας Demodex του Biolaser δίνουμε μεγάλη σημασία στην αντιμετώπιση του παράγοντα στρες.
 Αυτό το πετυχαίνουμε με το να εξηγήσουμε στον ασθενή τη φύση της πάθησής του, τους τρόπους προφύλαξης και θεραπείας, τη διάρκεια αυτής, καθώς και της αγωγής μετά τη θεραπεία. 
Ο ασθενής ενημερώνεται λεπτομερώς ότι η δεμοδίκωση είναι μια πλήρως ιάσιμη πάθηση και οτι οι όποιες βλάβες έχουν επισυμβεί, είναι αναστρέψιμες εφ' όσον οι θεραπείες γίνουν εγκαίρως. 
Η όλη συμπεριφορά των συνεργατών μας, του Οφθαλμιάτρου, αλλά και ο χώρος του Οφθαλμολογικού Κέντρου, δημιουργούν αίσθημα ασφαλείας και ηρεμίας στον ασθενή με πολύ ευεργετικά αποτελέσματα στην όλη θεραπεία. 
Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού καλέστε μας στο 210 2011933 και στο 6946738344.