Τρίτη 30 Μαΐου 2017

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΑ ΒΛΕΦΑΡΑ ΣΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΑΠΟ DEMODEX


Μέχρι στιγμής έχουν ανακαλυφθεί 65 είδη του πρασίτου Demodex.  Από αυτά, μόνο 2 είδη μπορούν να προσβάλλουν τον άνθρωπο: Το  Demodex Folliculorum και το Demodex Brevis.
Προσβολή στις βλεφαρίδες μπορούν να προκαλέσουν τα παρασιτικά ακάρεα του είδους Demodex Folliculorum.
Στην παραπάνω φωτογραφία βλέπουμε τις χαρακτηριστικές περιχειρίδες στις βλεφαρίδες ασθενούς που θέτουν την  πιθανή διάγνωση για την προσβολή από το παράσιτο Ντέμοντεξ.
Οι περιχειρίδες αυτές αποτελούνται από κερατινοποιημένο υλικό αναμεμιγμένο με λιπίδια και δημιουργούν την χαρακτηριστική αυτή κυλινδρική πιτυρίδα.

Στον συγκεκριμμένο ασθενή που προσήλθε στο Οφθαλμολογικό μας Κέντρο, με αυτή την χαρακτηριστική κλινική εικόνα, ακολούθησε η εξέταση των βλεφαρίδων όπου ανευρέθησαν τα παράσιτα Demodex. Μετά την εφαρμοσθείσα θεραπεία ο ασθενής απαλλάχτηκε από τα παράσιτα καθώς και από τα συνεπακόλουθα  συμπτώματα που τον οδήγησαν στο να έρθει στο ιατρείο μας.
Ένα λοιπόν βασικό σημείο που μπορεί να υποδηλώνει την προσβολή απο το Demodex είναι η ύπαρξη αυτής της κυλιδρικής πιτυρίδας στις βλεφαρίδες σας. Βέβαια είναι αρκετά δύσκολο να παρατηρήσουμε μόνοι μας αυτές τις πιτυρίδες παρά μόνο αν κυτάξουμε στον καθρέπτη από πολύ κοντά και με καλό φωτισμό. 
Μόλις διαπιστώσουμε κάτι τέτοιο πρέπει να κλείσουμε ραντεβού με τον εξειδικευμένο στη πάθηση οφθαλμίατρο, το συντομότερο δυνατό.


Διαβάστε επίσης:
DEMODEX : ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ, ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ DEMODEX