Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

ΔΙΑΓΝΩΣΤΗΚΑΤΕ ΜΕ DEMODEX. ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ

Είναι αρκετά συχνό, άτομα που διαγνώστηκαν με Demodex στις βεφαρίδες τους, να υποτροπιάζουν αρκετό διάστημα μετά την ολοκλήρωση τη θεραπείας τους.
Ένας καθοριστικός παράγοντας είναι, ότι παρά τις συμβουλές μας, δεν προσέρχονται για έλεγχο τα λοιπά μέλη της οικογένειας του πάσχοντος.
Ιδιαίτερα οι σύντροφοι της πάσχουσας ή του πάσχοντος λόγω στενότερης επαφής στις καθημερινές  δραστηριότητες είναι πολύ πιθανό, αν πάσχουν, να ξανακολλήσουν τον θεραπευόμενο.
Επίσης τα μικρά παιδιά επειδή πολλές φορές ξαπλώνουν στα κρεββάτια των γονέων και παίζουν με τα μαξιλάρια μπορούν να κολλήσουν από τους γονείς και έτσι να δημιουργηθεί ένας αέναος κύκλος επαναμολύνσεων, παρά την σωστή εφαρμογή της θεραπείας.
Είναι πολύ συχνό φαινόμενο να προσέρχονται στο Οφθαλμολογικό μας Κέντρο ολόκληρες οικογένειες  πάσχουσες από Δεμοδίκωση.
Μερικοί από αυτούς μπορεί να είναι τελείως ασυμπτωματικοί.
Ο Οφθαλμίατρος αφού διαγνώσει την πάθηση θα προσδιορίσει και τον τρόπο θεραπείας σε κάθε ένα άτομο της οικογένειας, ανάλογα με το βαθμό προσβολής και την ηλικία.
Άπαξ και διαγνωσθεί η προσβολή απο demodex η αντιμετώπιση πρέπει να είναι άμεση και επιθετική, αλλιώς μπορεί να δημιουργηθούν καταστάσεις δυσίατες και χρόνιες.
Η διάγνωση τίθεται, εκτός από την κλινική εικόνα, με μικροσκοπική εξέταση.


Η μικροσκοπική εξέταση  πάνω σε δείγματα βλεφαρίδων, τριχών από τα φρύδια αλλά και σμήγματος της γύρω περιοχής επιβεβαιώνει σε μεγάλο βαθμό την ύπαρξη και την περιοχή προσβολής από το παράσιτο.
Αφού τεθεί η διάγνωση της δεμοδίκωσης (προσβολή από το παράσιτο demodex) ο ασθενής ενημερώνεται πλήρως για τη θεραπευτική αγωγή που θα ακολουθήσει προκειμένου να απαλλαγεί από το παράσιτο.


Στο Πρότυπο Κέντρο Θεραπείας Demodex ο κάθε ασθενής προσεγγίζεται εξατομικευμένα σύμφωνα με τα διεθνή επιστημονικά πρωτόκολλα θεραπείας.
Ο γιατρός συνεκτιμά σε κάθε ασθενή, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω:
  • Το φύλο και την ηλικία
  • Την έκταση και τη περιοχή που έχουμε προσβληθεί
  • Την αιτία ή τις αιτίες που έκαναν το παράσιτο παθογόνο για τον οργανισμό μας (πχ. ανοσοποιητικό)
  • Τον τρόπο ζωής και τις δραστηριότητές μας
  • Τον τύπο της επιδερμίδας μας και τη κατάσταση του οφθαλμού
Η θεραπεία του παρασίτου demodex είναι πλήρως προσαρμοσμένη με το ιδιαίτερο προφίλ του κάθε ασθενή, ώστε να εξασφαλιστεί η μακροχρόνια και μόνιμη εξάλειψη του παρασίτου στο μέγιστο βαθμό.
Τα θεραπευτικά προϊόντα που έρχονται σε επαφή με την επιδερμίδα και τον οφθαλμό είναι φυτικά και βιολογικής προέλευσης. 
Ο ασθενής απαλλάσσεται , κατά το δυνατό, από οποιεσδήποτε διαδικασίες που περιλαμβάνουν αντιβιώσεις, κορτιζόνη κ.α. φάρμακα. 
Ως εκ τούτου, οι θεραπείες ενδείκνυνται ακόμη και για τις πιο μικρές ηλικίες και για τις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες που δεν έχουν ανοχή σε συμβατικά σκευάσματα.

Μετά τον καθαρισμό του προσώπου και των οφθαλμών χορηγούνται στις πάσχουσες περιοχές αιθέρια έλαια, αλόη και άλλα φυτικά υλικά κατά τις αναλογίες που έχει συστήσει ο γιατρός. 

Αυτή η διαδικασία αλληλεπιδρά επιτυχώς με τη μικροσκοπική αφαίρεση του παθογόνου παρασίτου από τις πάσχουσες περιοχές με τη βοήθεια   βιομικροσκοπίου.
Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από τις παραμέτρους που αναφέρουμε παραπάνω. 
Ο ασθενής νοιώθει και βλέπει τη διαφορά από τη πρώτη κιόλας συνεδρία. 

Το Πρότυπο Κέντρο Θεραπείας Demodex εφοδιάζει τον ασθενή με σαφείς οδηγίες που πρέπει να ακολουθεί πιστά στη προσωπική του ζωή. 
 
Προσοχή: Δεν πρέπει να παραλείψουμε καμία συνεδρία από αυτές που έχει συστήσει ο ειδικός θεράπων ιατρός, όσο καλά και να νοιώθουμε. 
Η θεραπεία απαλλαγής από το παράσιτο εξαρτάται από το βαθμό που έχουμε προσβληθεί από αυτό, αλλά κυρίως από την εξάλειψή του σε όλο το κύκλο της ζωής του, συμπεριλαμβανομένων και των αυγών του.