Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

ΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΡΟΔΟΝΕΡΟΥ ΣΤΙΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ

Στο Πρότυπο Κέντρο Θεραπείας Demodex, καταπολεμούμε το παρασιτικό άκαρι Demodex στους οφθαλμούς με τον πλέον φιλικό τρόπο για ένα τόσο ευαίσθητο αισθητήριο όργανο, όπως είναι τα μάτια μας.

Τόσο οι οφθαλμοί, όσο και τα επικουρικά μόρια του ματιού (βλέφαρα, βλεφαρίδες, φρύδια) πρέπει να αντιμετωπιστούν με την πιό ασφαλή προσέγγιση. Στόχος μας είναι να επιτύχουμε τη συντομότερη θεραπευτική αγωγή, αποφεύγοντας οποιαδήποτε ανεπιθύμητη αντίδραση στον οφθαλμό και στη γύρω περιοχή.

Ένα από τα όπλα που χρησιμοποιούμε είναι και το ροδόνερο.

Για τον κάθε ασθενή σχεδιάζεται ειδική θεραπεία με την βοήθεια ελεγμένων βιολογικών σκευασμάτων, χωρίς συντηρητικά.  Πολύτιμοι σύμμαχοί μας είναι η βιολογική αλόη, το tea tree oil, το ροδόνερο, αιθέρια έλαια και διαλύματα από φυτικά έλαια βάσης, άριστης ποιότητας.

Με τη χρήση των φυτικών σκευασμάτων τα μάτια και η γύρω περιοχή δε καταπονούνται ούτε στο ελάχιστο, ενυδατώνονται και το βασικότερο, αποκτούν τη δυνατότητα δημιουργίας ενός υγιούς περιβάλλοντος με βελτιωμένη την φυσική άμυνά μας απέναντι σε ενδεχομενη νέα εισβολή του παρασίτου.


Με τον παραπάνω τρόπο ο ασθενής κερδίζει και σε ένα άλλο επίπεδο, εφόσον έχει αποφύγει όλες τις παράπλευρες συνέπειες της χρήσης αντιβιοτικών, κορτιζονούχων σκευασμάτων, χημειοθεραπευτικών και συντηρητικών ουσιών (πχ parabens, silicones, propylene glycol).

Στη συνέχεια, ο ειδικός Οφθαλμίατρος εξετάζει βιομικροσκοπικά τον ασθενή και απομακρύνει από τη πάσχουσα περιοχή, με απόλυτα ανώδυνο τρόπο, τα βλαβερά παράσιτα.



Το ροδόνερο είναι ίσως το αρχαιότερο καλλυντικό προϊόν και παράγεται από την απόσταξη ατμού από φρέσκα ροδοπέταλα. Είναι πασίγνωστο   για τις ευεργετικές του ιδιότητες στο δέρμα.

  Καθαρίζει, τονώνει και ενυδατώνει την επιδερμίδα, ενώ μας φτιάχνει τη διάθεση με το  άρωμα του.

Διατηρεί την ισορροπία του φυσικού ph του δέρματος, προσφέρει ευεργετική  ενυδάτωση, ενώ είναι παραγματικό ίαμα για όλους τους τύπους δέρματος, από τα πολύ ξηρά μέχρι τα λιπαρά με προβλήματα ακμής.
 Χάρη στην αντισηπτική και αντιβακτηριδιακή του δράση βοηθά τους πόρους να ανοίξουν και καθαρίζει το δέρμα σε βάθος. Ταυτόχρονα  βοηθά και τις ξηρές επιδερμίδες καθώς είναι εξαιρετικά ενυδατικό και δροσιστικό.

Το χρησιμοποιούμε στη θεραπεία της  ακμής και του ερεθισμένου δέρματος.

 Βοηθά αναζωογονητικά τις επιδερμίδες  που εμφανίζουν  ευρυαγγείες  και που απαγορεύεται να χρησιμοποιούν   δυνατά καλλυντικά.
 Με το ροδόνερο αντιμετωπίζουμε  την κουραση των ματιών καθώς  και τους μαύρους κύκλους.

Επίσης είναι πολύτιμη η βοήθεια του στη θεραπεία του Demodex μιας και έχει πλούσιες αντιφλεγμονώδεις και  αντιβακτηριακές ιδιότητες.
Έτσι το χρησιμοποιούμε, πολλές φορές μαζί με αλόη στη θεραπεία με tea tree oil καθώς και στη φωτοθεραπεία.



Ο ασθενής, μετά το τέλος της θεραπείας, θα ενημερωθεί πλήρως για το τι θα πρέπει να κάνει και με ποιό τρόπο θα ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο επαναμολύνσεων από το παράσιτο.

Για περισσότερες πληροφορίες ή ραντεβού επικοινωνείστε μαζί μας στα τηλέφωνα: 210 2011933, 6946738344 ή στείλτε e-mail: demodex.gr@gmail.com


Το Πρότυπο Κέντρο Θεραπείας Demodex, το οποίο είναι τμήμα του Οφθαλμολογικού Κέντρου Bio Laser, βρίσκεται στην οδό Καυτατζόγλου 8 - 4ος όροφος,  Πατήσια.

Επιστημονικός Υπεύθυνος: Βασίλης Παπαδόπουλος, Χειρουργός Οφθαλμίατρος.