Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

ΤΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΤΣΑΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ ΜΑΣ

Είναι γνωστό, ότι η κατανάλωση σαν αφέψημα  του   τσαγιού έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας .
Αυτό που δεν ξέρει πολύς κόσμος είναι η ευεργετική επίδραση του τσαγιού που παραμένει μέσα στα φακελάκια μετά το βράσιμο.
Η δράση του τσαγιού οφείλεται στις αντιοξειδωτικές, αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ουσίες που περιέχονται. Οι φαινόλες και οι τανίνες που έχει το τσάι παρεμποδίζουν τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων.
Έτσι η τοποθέτηση των χρησιμοποιημένων φακέλων τσαγιού πάνω στα βλέφαρα μας έχουν πολλές ευεργετικές ιδιότητες.
Είναι ένα σημαντικό όπλο στην θεραπεία της βλεφαρίτιδας η τοποθέτηση δυο χλιαρών φακέλων τσαγιού πάνω στα βλέφαρα μας.
Η διαδικασία είναι απλή. Σε δυο φλιτζάνια με ζεστό νερό τοποθετούμε δυο φακελάκια τσάι για 3-4 λεπτά. Αφαιρούμε τα φακελάκια τσαγιού τα αφήνουμε να κρυώσουν και ακολούθως τα στίβουμε να φύγουν τα πολλά υγρά. Εν συνεχεία τα τοποθετούμε πάνω στα κλειστά βλέφαρα μας για δέκα λεπτά. Ακολούθως τα αφαιρούμε και τα πετάμε ή ακόμα καλύτερα αδειάζουμε το περιεχόμενο των φακέλων σε μια γλάστρα μας, μιας και τα φυλλαράκια από το  βρασμένο τσάι αποτελούν ένα πολύ καλό λίπασμα για τα φυτά μας.
Τα φακελάκια τσαγιού έχουν πολύ καλή δράση όταν είναι χλιαρά στις περιπτώσεις που πάσχουμε από βλεφαρίτιδα, χαλάζιο, Δυσλειτουργία Μεϊβομιανών Αδένων ή κριθαράκι. Κρύο το φακελάκι τσαγιού μπορεί να δράσει ευεργετικά σε περιπτώσεις που θέλουμε να ελαχιστοποιήσουμε τους μαύρους κύκλους γύρω από τα μάτια ή να μειώσουμε τις σακούλες κάτω από τα μάτια.
Αυτό το πετυχαίνουμε με το να τοποθετήσουμε τα φακελάκια τσαγιού μέσα στο ψυγείο τουλάχιστον για 15 λεπτά.
Βέβαια πρέπει να γίνει απόλυτα αντιληπτό ότι κανένα βοηθητικό μέσο, όπως τα φακελάκια τσαγιού, δεν μπορεί να υποκαταστήσουν την ολοκληρωμένη θεραπεία βλεφαρίτιδας, χαλαζίων και άλλων παθήσεων των βλεφάρων, που μπορεί να συστήσει ο ειδικός Οφθαλμίατρος.
Τα ιατρεία μας:
Κηφισιά: Κυνηγών 16, Νέα Κηφισιά
Αθήνα: Καυταντζόγλου 8, Πατήσια
τηλ. 210 2011933
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά στο