Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΩΝ: ΠΩΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΙΤΟ DEMODEX ΚΑΙ ΤΗ ΡΟΔΟΧΡΟΥ ΝΟΣΟ ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ ΠΟΥ ΜΕ ΒΑΣΑΝΙΖΑΝ ΓΙΑ 9 ΧΡΟΝΙΑΑΝΤΩΝΗΣ ΧΑΡΙΤΟΣ, ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
 
Για εννέα συνεχόμενα έτη υπέφερα από ροδόχρου νόσο. 
Είχα το παρασιτικό άκαρι  Demodex πρώτα στο πρόσωπό μου και μετά στα μάτια μου.

Στα μάτια μου υπήρξε αρκετά κουραστική κατάσταση και δυσφορία τόσο στη δουλειά μου όσο και στην υπόλοιπη καθημερινή ζωή μου.
 Συγκεκριμένα, είχε πλέον δημιουργηθεί επίμονη βλεφαρίτιδα, με έντονα συμπτώματα όπως ερυθρά μάτια, δακρύρροια και αίσθηση άμμου στα μάτια. 
Η κατάσταση στη καθημερινή μου ζωή και στην εργασία μου είχε γίνει έντονα προβληματική. 

Οφείλω να ομολογήσω πως έκανα πολλές επισκέψεις τόσο σε δερματολόγους όσο και σε οφθαλμιάτρους όπου μου έδωσαν πολλές και διαφορετικές αγωγές, που συμπεριελάμβαναν αντιβιώσεις, κορτιζόνη και τεχνητά δάκρυα χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα. 


Με μια τυχαία έρευνα στο διαδίκτυο και με βάση τα συμπτώματα που είχα, επέλεξα την ιστοσελίδα του Οφθαλμίατρου κ. Βασίλη Παπαδόπουλου.
 Με αναλυτικότητα και σαφήνεια εξηγούσε τα πάντα για τη ροδόχρου νόσο που με βασάνιζε τόσα χρόνια στα μάτια μου. 
Έτσι αποφάσισα να επισκεφτώ τον συγκεκριμένο οφθαλμίατρο. 
Είχα μέσα μου την επιφύλαξη της εμπειρίας των προηγούμενων χρόνων σε άκαρπες θεραπείες. 
Παρ΄όλα αυτά, θεώρησα πως οφείλω στον εαυτό μου μία ακόμη ευκαιρία.

Δικαιώθηκα από τη πρώτη μου επαφή με το Οφθαλμολογικό Κέντρο του κ. Βασίλη Παπαδόπουλου. Το περιβάλλον είναι φιλικό και οικείο, μια αίσθηση που δημιουργείται τόσο από το προσωπικό, όσο και από τον ίδιο τον γιατρό. 
Σε ό,τι αφορά το επιστημονικό κομμάτι, ο κ. Παπαδόπουλος φροντίζει να εξηγήσει με απλά λόγια και με λεπτομέρειες την πάθηση. 
Είχα την αίσθηση ότι πλέον είχα κατανοήσει πλήρως αυτό που με βασάνιζε χρόνια και ότι ήρθε επιτέλους η ώρα να το αντιμετωπίσουμε μαζί.

Ακολούθησα πιστά τις οδηγίες του κ. Παπαδόπουλου, σε ό,τι αφορούσε τόσο στις συνεδρίες στο Οφθαλμολογικό Κέντρο, όσο και την αγωγή στο σπίτι μου. Από τη μεριά μου επέδειξα αυστηρή πειθαρχία σε όλες τις οδηγίες του γιατρού.

Μετά από επιμονή και υπομονή εμφανίστηκε θεαματική βελτίωση. Υπήρξε μεγάλη διαφορά προς το καλύτερο και θεραπεία με τη θεραπεία τα συμπτώματα εξαφανίζονταν.Συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όσους είναι δύσπιστοι, όπως ήμουν εγώ στην αρχή, να εμπιστευθούν τη διάγνωση και τη θεραπεία των ματιών τους στα χέρια του γιατρού.Εκτός από το επιστημονικό κομμάτι ο κ. Παπαδόπουλος είναι άνθρωπος με Α κεφαλαίο
Αυτό το δείχνει σε κάθε επαφή με τον ασθενή αφού μπορούμε να τον εμπιστευόμαστε ακόμα και για θέματα της προσωπικής μας ζωής.