Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

ΠΟΣΟ ΑΣΦΑΛΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ ΜΥΩΠΙΑΣ Ή ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗ ΟΤΑΝ ΠΑΣΧΟΥΜΕ ΑΠΟ DEMODEX;

Έχετε προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση σχετική με τα μάτια, και πάσχετε από κάποιας μορφής βλεφαρίδα; 
Καλό είναι να εξεταστείτε πρώτα για την πιθανότητα να πάσχετε από βλεφαρίτιδα. Έως και το 50% των ασθενών που θέλουν να κάνουν διαθλαστική χειρουργική έχουν κάποια μορφή επιφανειακών νόσων του οφθαλμού. 
Το ποσοστό αυτό είναι ακόμα μεγαλύτερο στους πάσχοντες από καταρράκτη, μιας και έχει βρεθεί ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ατόμων άνω των 60 ετών πάσχει από δεμοδίκωση (προσβολή από το παράσιτο demodex)  που μπορεί να οδηγήσει σε βλεφαρίτιδα.
Αυτό μπορεί μετεγχειρητικά να οδηγήσει σε μια πληθώρα προβλημάτων, από πολύ ελαφρά έως και αρκετά σοβαρά. 
Μερικά από αυτά είναι η ασταθής μεμβράνη δακρύων,με αποτέλεσμα την ξηροφθαλμία, διαταραχές στην όραση που μπορεί να οδηγήσει σε δυσαρέσκεια του ασθενούς μετά από χειρουργική επέμβαση, εφόσον περίμενε καλύτερα αποτελέσματα μετά την δοκιμασία τη επέμβασης. 
Οι ασθενείς που υποβάλλονται σε καταρράκτη ή διαθλαστική χειρουργική μπορεί επίσης να διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο για λοιμώδη κερατίτιδα ή ακόμα και ενδοφθαλμίτιδα εφόσον πάσχουν από βλεφαρίτιδα η οποία δεν είχε ιαθεί προεγχειρητικά.
 Είναι απόλυτα επιβεβλημένο πριν κάνουμε μια εγχείρηση καταρράκτη ή διορθωτική επέμβαση για μυωπία να ελεγχθούμε μήπως πάσχουμε από βλεφαρίτιδα.
 Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι και στη χώρα μας ταλαιπωρούνται από φλεγμονές των βλεφάρων. 
Η Βλεφαρίτιδα είναι μια φλεγμονή των βλεφάρων με διάφορες αιτίες. 
Στο Πρότυπο Κέντρο Θεραπείας Βλεφαρίτιδας, Χαλαζίων, Ξηροφθαλμίας, Demodex, θεραπεύουμε κάθε μορφής φλεγμονή αφού πρώτα προσδιορίσουμε το αίτιο. 
 Μια από τις πιο συχνές αλλά και πιό επίμονες είναι η βλεφαρίτιδα με αίτιο το παρασιτικό άκαρι Demodex. 
Στο Πρότυπο Κέντρο Θεραπείας Βλεφαρίτιδας, Χαλαζίων, Ξηροφθαλμίας, Demodex, καταπολεμούμε το παρασιτικό άκαρι Demodex στους οφθαλμούς με τον πλέον φιλικό τρόπο για ένα τόσο ευαίσθητο αισθητήριο όργανο, όπως είναι τα μάτια μας. Τόσο οι οφθαλμοί, όσο και τα επικουρικά μόρια του ματιού (βλέφαρα, βλεφαρίδες, φρύδια) πρέπει να αντιμετωπιστούν με την πιό ασφαλή προσέγγιση. Στόχος μας είναι να επιτύχουμε τη συντομότερη θεραπευτική αγωγή, αποφεύγοντας οποιαδήποτε ανεπιθύμητη αντίδραση στον οφθαλμό και στη γύρω περιοχή.
 Για τον κάθε ασθενή σχεδιάζεται ειδική θεραπεία με την βοήθεια ελεγμένων βιολογικών σκευασμάτων, χωρίς συντηρητικά. 
 Πολύτιμοι σύμμαχοί μας είναι η βιολογική αλόη, το tea tree oil, αιθέρια έλαια και διαλύματα από φυτικά έλαια βάσης, άριστης ποιότητας. 
Με τη χρήση των φυτικών σκευασμάτων τα μάτια και η γύρω περιοχή δε καταπονούνται ούτε στο ελάχιστο, ενυδατώνονται και το βασικότερο, αποκτούν τη δυνατότητα δημιουργίας ενός υγιούς περιβάλλοντος με βελτιωμένη την φυσική άμυνά μας απέναντι σε ενδεχομενη νέα εισβολή του παρασίτου. 
Με τον παραπάνω τρόπο ο ασθενής κερδίζει και σε ένα άλλο επίπεδο, εφόσον έχει αποφύγει όλες τις παράπλευρες συνέπειες της χρήσης αντιβιοτικών, κορτιζονούχων σκευασμάτων, χημειοθεραπευτικών και συντηρητικών ουσιών (πχ parabens, silicones, propylene glycol). 
 Στη συνέχεια, ο ειδικός Οφθαλμίατρος εξετάζει βιομικροσκοπικά τον ασθενή και απομακρύνει από τη πάσχουσα περιοχή, με απόλυτα ανώδυνο τρόπο, τα βλαβερά παράσιτα.
 Πολύτιμη αρωγός σε αυτή τη προσπάθεια είναι η Φωτοθεραπεία. \Με τη χρήση φυσικού πολωμένου φωτός, απαλλαγμένου από την υπεριώδη ακτινοβολία καταπολεμούμε τα παραπάνω παράσιτα καθώς και τα χαλάζια και τις υπόλοιπες φλεγμονώδεις παθήσεις των βλεφάρων μας.
 Ο ασθενής, μετά το τέλος της θεραπείας, θα ενημερωθεί πλήρως για το τι θα πρέπει να κάνει και με ποιο τρόπο θα ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο επαναμολύνσεων από το παράσιτο.
 Για περισσότερες πληροφορίες ή ραντεβού επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα: 210 2011933, 6946738344 ή στείλτε e-mail: demodex.gr@gmail.com 
 Το Πρότυπο Κέντρο Θεραπείας Demodex, το οποίο είναι τμήμα του Οφθαλμολογικού Κέντρου BioLaser, βρίσκεται στην οδό Καυταντζόγλου 8 - 4ος όροφος, Πατήσια. 

Επιστημονικός Υπεύθυνος: Βασίλης Παπαδόπουλος, Χειρουργός Οφθαλμίατρος