Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

ΠΩΣ Η ΛΙΑΝΑ ΑΠΑΛΛΑΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΗΡΟΦΘΑΛΜΙΑ

Η παραπάνω φωτογραφία είναι από την αποσυμφόρηση των Μεϊβομιανών Αδένων των ματιών της Λιάνας,  νεαρής εργαζόμενης σε Ινστιτούτο Αισθητικής.

Ο χώρος που εργάζεται επί μία δεκαετία η νεαρή ασθενής μας είναι επιβαρυμένος με ποικίλους παράγοντες που έχουν αυτοί οι χώροι, όπως κλιματισμό, χρήση σεσουάρ, προϊόντα ψεκασμού αισθητικής χρήσης για τα νύχια, τα μαλλιά και το σώμα. Το περιβάλλον για μια επαγγελματία αυτού του χώρου είναι διαρκώς ξηρό και επιβαρυμένο με διάφορα χημικά  που ευνοούν με τον καιρό τη δυσλειτουργία των μεϊβομιανών αδένων των ματιών της και προκαλούν επιπτώσεις  στην γενικότερη υγεία των ματιών της.

Δυστυχώς οι περισσότεροι χώροι εργασίας πλέον, όσο και αν έχουν δώσει βαρύτητα στον επαρκή εξαερισμό της ατμόσφαιρας, λόγω της μόνιμης χρήσης κλιματιστικών, λειτουργούν επιβαρυντικά για την υγεία των ματιών και της επιδερμίδας μας αλλά και γενικότερα της υγείας μας.

Η συνηθισμένη αντιμετώπιση της κλασσικής οφθαλμολογίας στην αντιμετώπιση της ξηροφθαλμίας,  είναι η χρήση τεχνητών δακρύων.

Πρέπει να καταλάβουμε  πως η ξηροφθαλμία έχει βαθύτερες αιτίες και είναι απλά  ένα σύμπτωμα μιας ευρύτερης παθολογικής κατάστασης. Πολλές φορές η βασική αιτία είναι η χρόνια δυσλειτουργία των Μεϊβομιανών Αδένων.

Στο περιστατικό της  παραπάνω φωτογραφίας,  φαίνεται καθαρά πως έχουν φράξει οι μεϊβομιανοί αδένες των ματιών της ασθενούς από παχύρρευστο έκκριμα.  Η θεραπεία της ξηροφθαλμίας απαιτούσε την θεραπεία του αιτίου , δηλαδή την αποσυμφόρηση των αδένων.


Με τη συνεργασία της νεαρής ασθενούς και με πλήρως ανώδυνες ιατρικές θεραπευτικές πράξεις στο χώρο του ιατρείου  καταπολεμήθηκε η ξηροφθαλμία.
Έτσι λοιπόν, με τη πλήρη αποκατάσταση της υγείας των ματιών της νεαρής αισθητικού, επιτύχαμε τη θεαματική ανακούφισή της.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η σωστή ιατρική διάγνωση είναι ο πιο ουσιώδης παράγοντας για την αντιμετώπιση τέτοιων ενοχλητικών καταστάσεων.


Το άρθρο έγραψε ο χειρουργός οφθαλμίατρος και επιστημονικός διευθυντής του Οφθαλμολογικού Κέντρου BioLaser κ. Βασίλης Παπαδόπουλος.
Που θα μας βρείτε:
Αθήνα, Καυταντζόγλου 8, Πατήσια
Κηφισιά, Κυνηγών 16, Νέα Κηφισιά

Διαβάστε επίσης:
ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕΪΒΟΜΙΑΝΩΝ ΑΔΕΝΩΝ - ΞΗΡΟΦΘΑΛΜΙΑ - ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΦΑΡΜΑΚΑ

ΟΙ ΜΕΪΒΟΜΙΑΝΟΙ ΑΔΕΝΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΠΡΙΝ 350 ΧΡΟΝΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ;


ΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΜΑΣ:
ΚΈΝΤΡΟ: ΚΑΥΤΑΝΤΖΟΓΛΟΥ 8, ΠΑΤΗΣΙΑ

ΚΗΦΙΣΙΑ: ΚΥΝΗΓΩΝ 16, ΝΕΑ ΚΗΦΙΣΙΑ
Για ραντεβού τηλεφωνήστε
2102011933 και 6946738344