Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

ΞΗΡΟΦΘΑΛΜΙΑ ΣΕ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ - Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥ

Η Πόλυ είναι 48 ετών, και απασχολείται σαν μαγείρισσα σε Ταϋλανδέζικο εστιατόριο.
Εργάζεται καθημερινά πολύ σκληρά και μπροστά σε δυνατές φωτιές.
Η έντονη ζέστη, μαζί με άλλους επιβαρυντικούς παράγοντες, όπως η ηλικία, ορμονικοί παράγοντες, λιπαρότητα δέρματος, στρες και οι αναθυμιάσεις λαδιών που υπάρχουν στην κουζίνα, την έκαναν να πάσχει από ξηροφθαλμία, αίσθηση σαν να έχει σκουπιδάκια στα μάτια, κόκκινα μάτια και πονοκεφάλους. Η όραση της θόλωνε μετά από λίγες ώρες εργασίας και άρχισε να δακρύζει.
Συνάδελφός   της συνέστησε το ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
DEMODEX, ΒΛΕΦΑΡΙΤΙΔΑΣ, ΞΗΡΟΦΘΑΛΜΙΑΣ, ΧΑΛΑΖΙΩΝ, ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΪΒΟΜΙΑΝΩΝΑΔΕΝΩΝ.
Μετά την λήψη λεπτομερούς ιστορικού και της εξέτασης στα ειδικά ιατρικά μηχανήματα διαπιστώθηκε η δυσλείτουργία των Μεϊβομιανών Αδένων της.Το Πρότυπο Κέντρο Θεραπείας Demodex, Βλεφαρίτιδας, Ξηροφθαλμίας, Χαλαζίων και Δυσλειτουργίας Μεϊμοβιανών Αδένων διαθέτει μια νέα συσκευή που συμπληρώνει τις υπάρχουσες πρακτικές  του Οφθαλμολογικού Κέντρου για την αντιμετώπιση των παθήσεων αυτών.

Η νέα αυτή συσκευή ανακουφίζει από τα συμπτώματα που προκαλούνται κυρίως από τη Ξηροφθαλμία και τη Δυσλειτουργία των Μεϊμοβιανών Αδένων. Αυτή η δυσλειτουργία οδηγεί σε μια σειρά   παθολογικών καταστάσεων των ματιών.

Η συσκευή δημιουργεί στο μάτι ένα περιβάλλον το οποίο δυναμώνει τη ποιότητα καλής λειτουργίας του και αυξάνει με φυσικό τρόπο τη σταθερότητα της δακρυικής στιβάδας. Αυτό επιτυγχάνεται ενισχύοντας το πάχος της στιβάδας των λιπιδίων που αποτελούν το εξωτερικό στρώμα των δακρύων.

Αυτό το στρώμα των λιπιδίων αποτρέπει την εξάτμιση των δακρύων και έτσι εμποδίζει την Ξηροφθαλμία. Το στρώμα αυτό των λιπιδίων παράγεται από τους Μεϊβομιανούς Αδένες που βρίσκονται στα βλέφαρα. 
Αυτοί οι αδένες εύκολα μπορούν να φραχθούν δημιουργώντας παθολογικές  καταστάσεις  (π.χ.   το Σύνδρομο του Ξηρού ματιού- Dry Eye Syndrome-  δηλ. Ξηροφθαλμία).  

Η ειδική αυτή συσκευή βασισμένη στη θεραπευτική δράση της θερμότητας, επιτρέπει τη ρευστοποίηση των πηκτών εκκριμάτων, ξεμπλοκάροντας ανώδυνα τους Μεϊμοβιανούς Αδένες και προάγοντας έτσι τη σταθερότητα της δακρυικής στοιβάδας.

H παραγόμενη, από τη συσκευή, θερμότητα και υγρασία  λιώνει το πηγμένο, παθολογικό έκκριμα που μπλοκάρει αυτούς τους αδένες.
 Έτσι μας είναι πιο εύκολο  να αφαιρέσουμε αυτό το παθολογικό έκκριμα και να ξεμπλοκάρουμε τους αδένες του οφθαλμού και έτσι να επαναφέρουμε τη φυσιολογική λειτουργία των Μεϊβομιανών Αδένων.

Χάρη στη δράση αυτής της συσκευής βελτιώνεται η υγεία των βλέφαρων αυξάνοντας άμεσα το αίσθημα ης ευεξίας στη λειτουργία της όρασης. 
Με αυτή τη πρωτοπόρα μέθοδο η όραση παραμένει καθαρή και η λειτουργία των βλέφαρων και των Μεϊβομιανών Αδένων ομαλοποιείται ανώδυνα και χωρίς επέμβαση. 
Έτσι, παράγεται το υγιές ελαιώδες έκκριμα το οποίο αφ' ενός λιπαίνει τα μάτια μας και αφ' ετέρου, εμποδίζει τη παθολογική εξάτμιση των δακρύων. 
Το υγιές αυτό ελαιώδες έκκριμα απελευθερώνεται στο μάτι   σε κάθε ανοιγοκλείσιμο των βλέφαρων όπως ακριβώς συμβαίνει σε μια φυσιολογική λειτουργία του ματιού.


Η συσκευή αυτή έρχεται να συμπληρώσει μια σειρά φυσικών μεθόδων (φωτοθεραπεία, συσκευές καθαρισμού βλεφάρων, χρήση αιθερίων ελαίων, βιολογικής αλόης κλπ) που χρησιμοποιούμε στο Οφθαλμολογικό μας Κέντρο με άριστα αποτελέσματα σε καταστάσεις που ταλαιπωρούν ένα μεγάλο αριθμό συνανθρώπων μας.
  Η Πόλυ ξεκίνησε την θεραπεία της και ήδη η κατάστασή της έχει βελτιωθεί σημαντικά.