Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

ΕΧΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΞΗΡΟΦΘΑΛΜΙΑ; ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΑ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ


Πρόσφατες διεθνείς έρευνες διαπίστωσαν ότι η ξηροφθαλμία, οι συχνές μολύνσεις των ματιών, τα κόκκινα μάτια, οι τσίμπλες, τα συμπτώματα αυξομειώσεων της όρασης  και το Σύνδρομο Δυσλειτουργίας των Μεϊβομιανών Αδένων του ματιού μπορεί να οφείλονται σε διάφορους παράγοντες όπως η υπερκερατινοποίηση του εκφορητικού πόρου των αδένων και στα βακτηρίδια που αναπτύσσονται στις ρίζες των βλεφαρίδων.


Συγκεκριμένα τα βακτηρίδια αυτά παράγουν ένζυμα που προάγουν την κερατινοποίηση του επιθηλίου των αδένων, οδηγώντας έτσι στην εκφύλιση αυτών.
 Τα ένζυμα αυτά μετατρέπουν το έκκριμα των αδένων από λεπτόρρευστο σε παχύρευστο (βλέπε την παραπάνω φωτο) με αποτέλεσμα σιγά σιγά να φράσουν οι αδένες και τελικά να εκφυλίζονται.
Παράγοντες που μπορούν να πυροδοτήσουν την αύξηση των βακτηριδίων και συνεπακόλουθα το Σύνδρομο Δυσλειτουργίας των Μεϊβομιανών Αδένων είναι η πρόσθια βλεφαρίτιδα, η λοίμωξη από τα παράσιτα Demodex (τα Demodex είναι γεμάτα βακτηρίδια), η μη καλή καθαριότητα της περιοχής, ακόμα και η πολυετής χρήση φακών επαφής.
Επιπρόσθετα υποβοηθούν την ανάπτυξη του Συνδρόμου Δυσλειτουργίας των Μεϊβομιανών Αδένων παράγοντες όπως ορμονικές διαταραχές κατά τη διάρκεια της κλιμακτηρίου ή της εμμηνόπαυσης, το stress,  η γήρανση, ο διαβήτης, ορισμένες θεραπείες ακμής, τα αντικαταθλιπτικά και τα αντιισταμινικά φάρμακα, η κακή διατροφή, η μή θεραπεία φλεγμονών του ματιού (χαλάζια, κριθαράκια, χρόνιες επιπεφυκίτιδες κλπ).

Είναι σκόπιμο λοιπόν μόλις αισθανθούμε τα παραπάνω συμπτώματα ή εάν ανήκουμε στην ομάδα πληθυσμού αυξημένου κινδύνου να ζητήσουμε την βοήθεια του Οφθαλμίατρου.

Εάν παρατηρήσετε πιτυρίδα στις βλεφαρίδες σας, βλέννες και αφρώδη δάκρυα στις βρυσούλες των ματιών πρέπει να σκεφθείτε το Σύνδρομο Δυσλειτουργίας των Μεϊβομιανών Αδένων που πολλές φορές έχουν άμεση σχέση με προσβολή από το παράσιτο Demodex.
Με την σωστή και έγκαιρη αντιμετώπιση μπορείτε να ανακουφιστείτε από τα ενοχλητικά συμπτώματα θεραπεύοντας την ρίζα του προβλήματος. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

DEMODEX - Η ΙΔΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ Ή ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ;


ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΤΥ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΑΣ!

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΑ ΒΛΕΦΑΡΑ ΣΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΑΠΟ DEMODEX

ΞΗΡΟΦΘΑΛΜΙΑ ΑΠΟ DEMODEX ΚΑΙ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΜΕΪΒΟΜΙΑΝΩΝ ΑΔΕΝΩΝ- Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΛΕΝΑΣ

ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΞΗΡΟΦΘΑΛΜΙΑΣ, ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΞΗΡΟΥ ΟΦΘΑΛΜΟΥ- ΞΗΡΟΦΘΑΛΜΙΑ (DRY EYE SYNDROME) - VIDEO

ΟΙ ΜΕΪΒΟΜΙΑΝΟΙ ΑΔΕΝΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΠΡΙΝ 350 ΧΡΟΝΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ;