Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΑΣ- ΕΠΙΜΟΝΗ ΒΛΕΦΑΡΙΤΙΔΑ- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Η Ιουλία είναι 45 ετών, επιστήμονας υψηλής εξειδίκευσης και μητέρα ενός παιδιού.
Εργάζεται σκληρά, πολλές ώρες της ημέρας στον ηλεκτρονικό υπολογιστή  και θεωρούσε φυσικό να έχει διάφορες ενοχλήσεις από τα μάτια. Τις απέδιδε στη φύση της εργασίας της.
Οι ενοχλήσεις αυτές ήταν θάμπωμα στην όραση, αυξομειώσεις της ευκρίνειας της όρασης κατά τη διάρκεια της ημέρας, ξηροφθαλμία, κοκκίνισμα ματιών, φαγούρα.
Πολλές φορές παρατηρούσε πιτυρίδα στις βλεφαρίδες.
Τα συμπτώματα την οδήγησαν σε οφθαλμιάτρους οι οποίοι συνήθως της συνταγογραφούσαν σταγόνες δακρύων ή κολλύρια και αλοιφές με κορτιζόνη και αντιβίωση.
Η κατάσταση βελτιωνόταν πρόσκαιρα, κυρίως την περίοδο χρήσης των κολλυρίων, αλλά τα συμπτώματα εμφανίζονταν ξανά με την διακοπή των σταγόνων και των οφθαλμικών αλοιφών. Η άσχημη αυτή συμπτωματολογία των ματιών της προκαλούσε παράλληλα μια άσχημη ψυχολογική κατάσταση.
Όλη τα παραπάνω οδήγησαν την Ιουλία στο να επισκεφθεί το Πρότυπο Κέντρο Θεραπείας Demodex, Βλεφαρίτιδας, Ξηροφθαλμίας.
Εκεί διαπιστώθηκε αφενός η ύπαρξη του παρασιτικού ακάρεως Demodex, έκδηλη βλεφαρίτιδα καθώς και η Δυσλειτουργία των Μεϊβομιανών Αδένων. 
Στις παρακάτω φωτογραφίες μπορείτε να δείτε την εικόνα των βλεφάρων πριν την θεραπεία





Η βλεφαρίτιδα  αντιμετωπίστηκε αιτιολογικά, καταπολεμώντας το Demodex.
Πολύτιμη βοήθεια είχαμε στην προσπάθεια μας με την ειδική συσκευή με την οποία καθαρίσαμε τις βλεφαρίδες απομακρύνοντας όλες τις φλεγμονώδεις εναποθέσεις, όπως μπορείτε να δείτε στο σχετικό βίντεο, πιο κάτω.

Η έκβαση της περίπτωσης της Ιουλίας ήταν αίσια και μάλιστα χωρίς τη χρήση φαρμάκων.
Η Ιουλία σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα ανέκτησε την υγεία των ματιών της καθώς και την ψυχική της ηρεμία.
Τώρα ακολουθεί μια αγωγή συντήρησης στο σπίτι καθώς και μια οφθαλμολογική  παρακολούθηση σε τακτά και αραιά διαστήματα στο Κέντρο μας προκειμένου να αποφευχθεί ένας κίνδυνος υποτροπής.