Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

ΟΦΘΑΛΜΙΚΗ ΡΟΔΟΧΡΟΥΣ ΝΟΣΟΣ- Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ, video

Η Κατερίνα είναι 45 χρόνων και εργάζεται καθημερινά  στην φροντίδα ηλικιωμένων ατόμων.
Εδώ και πολλά χρόνια εμφανίζει ροδόχρου ακμή στο πρόσωπο και έχει επισκεφθεί πλήθος δερματολόγων.
Έχει ακολουθήσει πολλές θεραπείες αλλά δυστυχώς το πρόβλημα παραμένει.
Τα τελευταία χρόνια προσεβλήθησαν και τα μάτια της.
Εμφανίζει κατά καιρούς χαλάζια, κριθαράκια, έντονη βλεφαρίτιδα, κόκκινα μάτια,θάμπωμα στην όραση και ξηροφθαλμία.
Όταν μας επισκέφθηκε στο Οφθαλμολογικό Κέντρο BioLaser, προχωρήσαμε στην εξέταση των βλεφαρίδων, όπου και διαπιστώσαμε τη προσβολή από το παρασιτικό άκαρι Demodex, σε σημαντικό βαθμό. Ταυτόχρονα διαπιστώθηκε η Δυσλειτουργία των Μεϊβομιανών Αδένων που επέτεινε την ξηροφθαλμία.
Εφαρμόσαμε τα ανάλογα θεραπευτικά πρωτόκολλα και η κατάσταση της Κατερίνας βελτιώθηκε σημαντικά.
Ήδη τα συμπτώματα έχουν υποχωρήσει σε μεγάλο βαθμό και η θεραπευτική διαδικασία συνεχίζεται, μιας και η πάθηση απαιτεί επίμονη και μακροχρόνια φροντίδα.
Να σημειωθεί ότι η αντιμετώπιση της οφθαλμικής ροδόχρου νόσου γίνεται στο Κέντρο μας χωρίς φάρμακα και με την χρήση φυσικών μεθόδων και απόλυτα ασφαλών βιολογικών προϊόντων.
Ένα μέρος της θεραπευτικής διαδικασίας μπορείτε να δείτε και στο βίντεο που παραθέτουμε.


Η ροδόχρους ακμή είναι μια πάθηση που χαρακτηρίζεται από επίμονο ερύθημα  (κοκκινίλα) στις περιοχές του προσώπου
Τις περισσότερες φορές αυτό το ερύθημα εντοπίζεται  στις παρειές (μάγουλα), τη μύτη, το μέτωπο, ενώ εμφανίζεται στις ίδιες περιοχές και διαστολή των   αγγείων του δέρματος  (τηλαγγειεκτασίες), σπυράκια, κόκκινη πρησμένη  μύτη.
Η πάθηση προσβάλει και τα μάτια.  Οι  αδένες των βλεφάρων  που παράγουν ένα σμήγμα που λιπαίνει το μάτι (αδένες του Moebius) πάσχουν και αυτή η κατάσταση  προκαλεί σοβαρά  προβλήματα  όπως δακρύρροια, αίσθηση ξένου σώματος,  ερυθρότητα ακόμα και δημιουργία χαλαζίων.
Η κατάσταση αυτή   αν παραμεληθεί και μείνει χωρίς θεραπευτική αντιμετώπιση  μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες στην όραση.
 Η ροδόχρους ακμή   προσβάλλει κυρίως    άνδρες και γυναίκες, μετά τα 30 , με το ποσοστό προσβολής των γυναικών να είναι μεγαλύτερο.
Σε πρόσφατες μελέτες ένα συχνό αίτιο της Ροδόχρου ακμής είναι το παρασιτικό άκαρι Demodex.
Τα δύο είδη αυτού του μικροσκοπικού παρασίτου που προσβάλλουν τον άνθρωπο είναι  το Demodex folliculorum και το Demodex brevis.
Τα παρασιτικά αυτά ακάρεα βρίθουν από βακτηρίδια τα οποία δρουν παθογενετικά ακόμα περισσότερο, επιδεινώνοντας την όλη πάθηση. Τα βακτηρίδια αυτά απελευθερώνονται με την ολοκλήρωση του κύκλου ζωής κάθε παρασίτου προκαλώντας μολύνσεις.

Η  ροδόχρους ακμή είναι η πιο συχνή αιτία χρόνιας επιπεφυκίτιδας και βλεφαρίτιδας. Το δε demodex μια από τις κυριότερες αιτίες αυτών των καταστάσεων.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός το συντριπτικό ποσοστό  των ανθρώπων που πάσχουν δεν γνωρίζουν το παραμικρό για την αιτία της πάθησεις τους.
Γιαυτό καταφεύγουν σε ανεπιτυχείς θεραπείες που στόχο έχουν μόνο την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων και όχι την καταπολέμηση του αιτίου.
Πολλές φορές στο Πρότυπο Κέντρο Θεραπείας Demodex, προσέρχονται ασθενείς με χρόνιες καταστάσεις βλεφαρίτιδων, επιπεφυκίτιδων και χαλαζίων.
Μετά την διαγνωστική εξέταση και την διαπίστωση της ύπαρξης του παρασίτου Demodex σαν τον αιτιολογικό παράγοντα της πάθησής τους, ακολουθεί θεραπευτική αντιμετώπιση με θεαματικά αποτελέσματα.
Το Πρότυπο Κέντρο Θεραπείας Demodex εξοπλίζει τον ασθενή με σαφείς οδηγίες που πρέπει να ακολουθεί πιστά στη προσωπική του ζωή. 
 Η θεραπεία απαλλαγής από το παράσιτο εξαρτάται από το βαθμό που έχουμε προσβληθεί από αυτό, αλλά κυρίως από την εξάλειψή του σε όλο το κύκλο της ζωής του, συμπεριλαμβανομένων και των αυγών του.
Η προσπάθεια μας είναι να επιτύχουμε το καλύτερο θεραπευτικό αποτέλεσμα με τη χρήση φυσικών μεθόδων και την αποφυγή χαπιών και κορτιζόνης, που μπορεί να προκαλέσουν αρκετές παρενέργειες. 
Αυτό που τονίζεται στους ασθενείς  είναι ότι δεν πρέπει να παραλείψουν καμία συνεδρία από αυτές που έχει συστήσει ο ειδικός θεράπων ιατρός, όσο καλά και να νοιώθουν. 
 Ο ασθενής, μετά το τέλος της θεραπείας, θα ενημερωθεί πλήρως για το τι θα πρέπει να κάνει και με ποιό τρόπο θα ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο επαναμολύνσεων από το παράσιτο.

Το κείμενο έγραψε ο Βασίλης Παπαδόπουλος, Χειρουργός Οφθαλμίατρος, επιστημονικός υπεύθυνος του Οφθαλμολογικού Κέντρου BioLaser

Τα οφθαλμολογικά ιατρεία μας:
Αθήνα, Καυταντζόγλου 8, Πατήσια
Κηφισιά, Κυνηγών 16, Νέα Κηφισιά
τηλ. 210 2011933, 6946738344